Op sportpleinen wordt het al langer gebruikt maar nu zien ook particulieren er de voordelen van in: kunstgras. Altijd een groen gazonnetje en toch geen onderhoud. Kwalitatief kunstgras is niet van echt te onderscheiden.

De voordelen van kunstgras

Af en toe de bladeren wegvegen, veel meer onderhoud heeft jouw gazon niet meer nodig. Gedaan met maaien, vanaf nu geniet jij een heel jaar lang van een groene tuin.

Kwalitatief kunstgras ziet er dan ook levensecht uit. Het is meer dan een groene mat. Onze matten zijn zorgvuldig opgebouwd, met veel oog voor detail. De grassprietjes zijn in een combinatie van verschillende groene en lichtbruine tinten gekleurd om een heel natuurlijk effect te creƫren.

Ons kunstgras is ook zacht. Het is uitnodigend om op te lopen en kinderen kunnen er naar hartenlust op spelen. Onze matten zijn duurzaam en kunnen tegen een stootje. Het is niet voor niets dat kunstgras op sportvelden zo populair is.

Tenslotte is kunstgras onkruidvrij. Gedaan met ongewenste gewassen uit het gras halen, niet meer sproeien en bemesten. Met een kunstmat ben je van heel wat ongemakken verlost.

Ook voor mensen met een gras- of pollenallergie is kunstgras een welgekomen oplossing.

Geld besparen met kunstgras

Hoewel kunstgras bij aanleg natuurlijk iets duurder is dan klassiek gazon zaaien kan je er op termijn toch flink mee besparen. Denk in de eerste plaats aan de tijd voor het onderhoud die je nu in leukere dingen kan investeren.

Maar ook financieel is het de moeite om de rekensom over een langere periode te maken. Met een kunstgazon hoef je alvast geen dure grasmaaier te kopen. Je kijkt ook niet langer aan tegen de jaarlijkse kosten voor kalk en bemesting. En die kost kan voor een middelgroot gazon behoorlijk oplopen.

Een gazon in kunstgras gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. In heel die periode heb je geen extra kosten.

Wens je meer te weten over de mogelijkheden van kunstgras in jouw tuin? Kom dan zeker langs in ons toonpark in Mollem om ons aanbod zelf te bekijken. We helpen je er graag verder en zorgen voor een aanbod op maat.