Klinkers zijn populair als verharding voor opritten en terrassen. En dat is niet verwonderlijk want met klinkers kan je heel veel richtingen uitgaan. Modern strak, landelijk, klassiek, in alle kleuren en stijlen is er wel een aanbod.

Een oprit of terras in klinkers kiezen

Eerlijk: klinkers kiezen voor je oprit en terras is soms een hele klus, dankzij de grote variatie in stijl, kleur en afwerking. Maar daardoor kan je je een oprit in klinkers of een terras in klinkers helemaal naar jouw wensen vormen. Advies nodig? Wij staan je graag bij in je keuze voor de beste klinkers voor de aanleg van opritten en terrassen.

Wanneer je keuze gemaakt is gaan we voor jou aan de slag. We graven de grond tot op de nodige diepte uit en voeren die af. Omdat we een eigen containerdienst hebben hoef je je geen zorgen te maken over de afvoer van grond of ander afval. Daarna leggen we een stabiliserende ondergrond aan waarop de klinkers zullen komen. Uiteraard starten we met de randprofielen van je van je oprit of parking zodat je klinkers niet gaan schuiven.

Omdat klinkers waterdoorlatend zijn is het belangrijk dat de onderlaag dat ook is. Zo kan het regenwater moeiteloos de grond in trekken. Maar uiteraard voorzien wij ook de juiste afvloeiing om plasvorming te voorkomen.

Klinkers kunnen in verschillende verbanden worden gelegd, helemaal volgens jouw stijl en smaak. Als je dat wil leggen we er zelfs motieven in. Zo kan de rand van je oprit of terras in een andere klinkerkleur worden aangelegd. Of misschien wil je een aantal vlakken accentueren? De mogelijkheden zijn eindeloos. Nood aan inspiratie? Vraag naar onze referentielijst om de verschillende realisaties te bekijken.

De voordelen van klinkers

Net zoals klinkers veel mogelijkheden bieden hebben ze ook veel voordelen. We sommen de belangrijkste voor je op:

  • Klinkers zijn sterk: een oprit moet natuurlijk een stevige verharding krijgen. Bij klinkers hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken. Ze zijn ijzersterk en vormvast.
  • Grote variatie mogelijk: we zeiden het al eerder, de keuze in stijlen en kleuren is bijna eindeloos. Bovendien zijn er klinkers beschikbaar in verschillende vormen en materialen, zoals betonklinkers en Je past je oprit en terras dus helemaal aan volgens je eigen stijl.
  • Makkelijk te herstellen: gaat er toch iets fout? Raakt er een klinker beschadigd? We kunnen die makkelijk verwijderen en een andere in de plaats leggen.
  • Duurzaam: omdat klinkers water doorlaten houden ze de bodemvochtigheid op peil. Dat legt heel wat minder druk op het milieu.
  • Eenvoudig in onderhoud: klinkers kan je goed onderhouden. Regelmatig borstelen of afspuiten en indien nodig je voegen proper maken houden je oprit en terras in topconditie.

Meer weten over de talrijke mogelijkheden van een oprit in klinkers of een terras in klinkers? Neem vrijblijvend contact voor professioneel advies en een offerte op maat.