Met een oprit of terras in tegels kan je werkelijk eindeloos variƫren. Tegels bestaan in alle stijlen, kleuren en maten. En ze worden ook in verschillende materialen gemaakt. We geven je een overzicht van de meest gebruikte tegels voor opritten en terrassen, telkens met hun belangrijkste eigenschappen.

Soorten tegels voor oprit en terras

We zeiden het al, de keuze in tegels is bijna oneindig. Heb je advies nodig? Onze firma heeft al meer dan 80 jaar ervaring met het plaatsen van opritten en terrassen. Wij kunnen je bijstaan in je keuze en je adviseren over de beste tegel voor jouw project.

Naast de variatie in kleuren en maten worden tegels ook in verschillende materialen gemaakt:

  • Betontegels: Deze tegels zijn heel slijtvast en vorstbestendig. Ze zijn meestal afgewerkt met rechte kanten zodat je ze makkelijk tegen elkaar kan leggen. Daardoor heb je geen voegen waar onkruid tussen kan groeien. Betontegels hebben een strak uitzicht. Door hun stevigheid zijn ze heel geschikt voor de aanleg van opritten.
  • Keramische tegels: ze worden vaak binnen in huis gebruikt, maar een keramische tegen kan ook prima worden gebruikt voor de oprit of het terras. Tenminste als ze daarvoor voorzien zijn. Ze hebben heel wat voordelen: zo zijn keramische tegels doorgaans vuil- en vlekafstotend. Ze zijn ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. En omdat ze tot in de kern gekleurd zijn houden ze hun kleur levenslang aan.
  • Tegels in natuursteen: de meest authentieke look haal je met een natuurstenen terras. Het product komt recht uit de natuur en iedere tegel is als het ware uniek. Net als kasseien zijn ze bijzonder hard en bijna onverslijtbaar.

Danny Mergan heeft ruime ervaring in het plaatsen van de verschillende types tegels. Wat jouw voorkeur, stijl of budget ook is, bij ons kan je in ieder geval terecht voor een perfect aangelegde oprit of terras.

Een oprit of terras in tegels aanleggen

De aanleg van een terras of oprit in tegels begint met het plaatsen van de ideale ondergrond. We halen de bestaande grondlaag weg en vervangen die door een stabiliserende onderlaag. We zorgen ervoor dat die heel goed draineert want als het water onder je tegels niet kan wegtrekken bestaat de kans dat je terras barsten gaat vertonen.

Wanneer we een oprit of terras aanleggen dan houden we natuurlijk ook rekening met de hellingsgraad. Het regenwater mag niet in plassen blijven staan. Om een goede waterafvoer te garanderen zorgen we ervoor dat de stabiliserende onderlaag perfect vlak is. Zo zijn je tegels ook gelijkmatig belast en worden barsten vermeden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van tegels voor jouw oprit of terras? Neem zeker contact met ons op of kom langs in onze toonzaal en toonpark in Mollem.