Klinkers worden heel vaak gekozen als verharding voor parkings. Met zo’n parking in klinkers kan je dan ook alle kanten op. Modern strak, landelijk, klassiek, voor alle stijlen is er wel een aanbod. Ook de kleurkeuze is bijna eindeloos.

Een parking in klinkers kiezen

Het moet gezegd: klinkers kiezen is soms een hele klus. De variatie in stijl, kleur en afwerking is enorm. En dat heeft het voordeel dat je een parking in klinkers helemaal naar jouw wensen kan inrichten. Wij staan je natuurlijk graag bij in je keuze en adviseren je over de beste klinkers voor de aanleg van parkings.

Eens de keuze gemaakt kunnen we voor jou aan de slag. We graven de grond uit en voeren die af. Dan brengen we een stabiliserende ondergrond aan waarop we de klinkers kunnen beginnen leggen. Uiteraard zetten we eerst de randprofielen van je parking zodat je klinkers nadien niet gaan schuiven.

Klinkers zijn waterdoorlatend. Het is dus belangrijk dat de onderlaag dat ook is om het regenwater in de grond te laten trekken. Maar uiteraard voorzien wij ook de juiste afvloeiing om plasvorming te voorkomen.

Klinkers kunnen we leggen in verschillende verbanden, helemaal volgens jouw stijl en smaak. We kunnen er zelfs motieven in verwerken. Zo kan de rijweg op jouw parking in een andere klinkerkleur worden aangelegd dan de parkeerplaatsen zelf. Of je kan de lijnen die de parkeervakken aangeven accentueren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Nood aan inspiratie? Vraag naar onze referentielijst om de verschillende realisaties te bekijken.

De voordelen van een parking in klinkers

Net zoals klinkers veel mogelijkheden bieden hebben ze ook veel voordelen. We sommen de belangrijkste voor je op:

  • Klinkers zijn sterk: een parking moet natuurlijk een stevige verharding krijgen. Bij klinkers hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken. Ze zijn ijzersterk en vormvast.
  • Grote variatie mogelijk: we zeiden het al eerder, de keuze in stijlen en kleuren is bijna eindeloos. Bovendien zijn er klinkers beschikbaar in verschillende vormen en materialen, zoals betonklinkers en kleiklinkers
  • Makkelijk te herstellen: gaat er toch iets fout? Raakt er een klinker beschadigd? We kunnen die makkelijk verwijderen en een andere in de plaats leggen.
  • Duurzaam: omdat klinkers water doorlaten houden ze de bodemvochtigheid op peil. Dat legt heel wat minder druk op het milieu.
  • Eenvoudig in onderhoud: klinkers kan je goed onderhouden. Regelmatig borstelen of afspuiten en indien nodig je voegen proper maken houdt je parking in topconditie.

Meer weten over de talrijke mogelijkheden van een parking in klinkers? Neem vrijblijvend contact voor professioneel advies en een offerte op maat.