Steenmuren

Steenmuren duiken meer en meer op in hedendaags tuinontwerp. Je creëert er een unieke, moderne look mee. Ze zijn ook bijzonder stevig en duurzaam. Bij ons vind je steenmuren die ontworpen worden op maat van je tuin.

Steenmuren, wat zijn het?

Eigenlijk zijn onze steenmuren een soort korven in gegalvaniseerd staal die gevuld kunnen worden met sierstenen. Dat zorgt voor een unieke combinatie van een natuurproduct met een industriële uitstraling.

Steenmuren – of schanskorven, zoals ze ook wel worden genoemd – bestaan in zowat alle hoogtes, breedtes en lengtes. Daardoor kan je mooie combinaties maken in je tuin. Lage steenkorven langs een oprit of tuinpad, halfhoge als decoratief element tussen de planten en hoge schanskorven rondom rond om je privacy te waarborgen.

De stalen korf is gemaakt in één soort staal, dat zorgt voor een extra strak effect. Die kan dan worden opgevuld met een steen naar keuze. Ze kunnen ook worden gevuld met andere materialen zoals schors of hout, maar die zijn gevoeliger voor nattigheid waardoor ze minder lang zullen meegaan. Je kan de korven nadien uiteraard ook bijvullen, maar een vulling van steen zal altijd het langst mooi blijven.

De steenkorven prijs hangt voor een groot deel af van het type steen waarmee je ze vult. Je kan ze dus helemaal aanpassen aan jouw smaak en budget. Het spreekt voor zich dat een hoge, brede korf meer vulling nodig heeft dan een lagere versie. Meer weten over de mogelijkheden en prijzen van steenmuren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

De voordelen van een steenkorf

Een schanskorf is misschien iets duurder dan een plantenhaag, maar ze gaat wel een leven lang mee en je hebt er amper onderhoud aan. Komt er na verloop van tijd toch wat mos op je stenen dan kan je die met een hogedruk reiniger makkelijk verwijderen. Een steenmuur kan wel tegen een stootje. En hoe donkerder de steensoort, hoe minder vuil je ziet.

Je hoeft je steenkorf dus niet te schilderen of behandelen, zoals een houten of metalen tuinhek en je moet al helemaal niet snoeien. Dat levert je heel wat kostbare tijd op.

Omdat je zowel in vorm als in vulling kan combineren zijn de mogelijkheden voor je tuin eigenlijk eindeloos. Bovendien kunnen we er ook een barbecue, tuinhaard of brievenbus in verwerken voor een extra stijlvolle toets.

Steenmuren bieden geen doorkijk. Dat wil zeggen dat ze zorgen voor jouw privacy. Ze hebben zelfs een beperkt geluidswerend effect.

Ze zijn natuurlijk wel heel erg zwaar. Toch zeker de hoge of brede schanskorven. Om ervoor te zorgen dat ze op termijn niet wegzakken is een goede stabiliserende ondergrond nodig. En daar kunnen wij natuurlijk voor zorgen.

Heb je vragen over onze steenmuren of wil je enkele modellen wat nader bekijken? Kom dan zeker eens langs in ons toonpark in Mollem. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en bezorgen je een aanbod op maat.

80 jaar ervaring

Al meer dan 80 jaar zijn wij de specialist in het plaatsen van bestratingen, opritten, parkings en terrassen in kasseien, klinkers en natuursteen.

Scherpe prijzen

Wij werken met de allerbeste producten en streven ernaar om die aan de scherpste prijs aan te bieden

Maatwerk

Voor ieder project zorgen wij voor een ontwerp, uitvoering en afwerking op maat.

Brievenbussen in steen

Een brievenbus is niet enkel nuttig en noodzakelijk, ze zorgt ook voor de uitstraling van je woning of bedrijfspand. Bij ons kan je terecht voor een kwalitatieve stenen brievenbus in heel wat vormen en maten.

BBQ in steen

Een barbecue staat garant voor lekker eten en gezelligheid. En met een vaste bbq in steen zorg je voor een extra mooi element in je tuin. Gedaan met het uithalen en wegzetten van je oude barbecue, vanaf nu heeft je tuin een vaste plaats om heerlijk te grillen.

Stenen tafels

Ben je op zoek naar een unieke tuintafel met veel uitstraling? Kies dan voor een tafel in steen. Die zijn oerdegelijk en gaan wel een leven lang mee. Bovendien krijgt je terras zo een uitzonderlijke eye catcher.