Asfalt kennen we vooral als populair materiaal in de wegenbouw. Veel van onze Belgische straten worden met dit materiaal afgewerkt. Maar je kan ook prima een parking in asfalt uitvoeren. En dan heeft heel wat voordelen.

Een parking in asfalt, hoe is die opgebouwd?

Asfalt is eigenlijk een samenstelling van zand, steen en bitumen die uit ruwe aardolie worden gehaald. Dat maakt dat het materiaal heel veel mogelijkheden biedt.

Als we een parking in asfalt aanleggen zullen we eerst een geul graven van 20 a 25 cm diep. Onderaan brengen we een fundering aan. Die zorgt voor de stevigheid van je ondergrond zodat het asfalt niet gaat doorzakken of scheuren.

Op die fundering leggen we de asfaltlaag. Dat doen we met een speciale asfaltmachine die het materiaal verhit zodat we het makkelijk kunnen aanbrengen. We walsen het asfalt helemaal vlak en laten het zo afkoelen. De volgende dag kan je er alweer op.

Asfalt laat geen water door. Het is dus heel belangrijk om een goede afwatering te voordien want anders staat je parking bij regen onder water. Gelukkig hebben we alle expertise in huis om jouw parking in asfalt perfect aan te leggen.

De voordelen van een parking in asfalt

Kiezen voor een parking in asfalt heeft behoorlijk wat voordelen:

  • Snelle aanleg: een parking afwerken in asfalt gaat snel. Tenminste als de voorbereidende werken goed werden uitgevoerd. In principe is je parking de volgende dag al bruikbaar.
  • Redelijk goedkoop: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m². Dat komt omdat het gebruik van onze gespecialiseerde machines mee de prijs bepalen. Voor parkings wordt die kost over een groter aantal m² verspreid.
  • Strak uitzicht: een parking in asfalt zorgt voor een strak, modern, effen oppervlak. De verharding is ook heel egaal.
  • Makkelijk in onderhoud: misschien nog één van de grootste voordelen van een parking in asfalt. Je hebt geen last van onkruid of mos. Asfalt is makkelijk te reinigen.

En dat zijn lang niet de enige voordelen. Asfalt is erg duurzaam. Het houdt zijn eigenschappen gedurende jaren en jaren. Bovendien is het ook een stille verharding. En dat is prettig voor jezelf en je omgeving.

Krijg je regelmatig zwaar vervoer op je parking? Hou er rekening mee dat asfalt lichtjes kan gaan vervorming bij herhaaldelijke belasting op dezelfde plaats. Maar op parkings komt dat zelden voor.

Heb je vragen over de mogelijkheden van asfalt voor je parking? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek en een aanbod op maat.