Mollem, 3 februari 2022

Het gaat snel voor Mergan BV. Het bedrijf legt al 80 jaar opritten en terrassen in de omgeving van Mollem. Maar sinds kort waait er een nieuwe wind. Begin vorig jaar werd Thibault Van de Velde voor 50% aandeelhouder. Een jaar later volgt al een tweede stap: een krachtenbundeling met Gert Cardon bvba. Daarmee lijkt de toekomst van het bedrijf verzekerd.

Bij Thibault zit het ondernemen in de genen. Ook vader Johan Van de Velde runt en begeleidt enkele succesvolle bedrijven. Het mag dan ook niet verwonderen dat zijn intrede als aandeelhouder voor extra gezonde groei en continuïteit voor het bedrijf zou zorgen.

Dat gebeurt nu inderdaad met de verwelkoming van Gert Cardon in de rangen. Gert werkte ooit zelf voor Mergan BV, maar wou 20 jaar geleden op eigen benen staan. Sindsdien legde hij meer dan 100.000 m² aan buitenverhardingen aan in de omgeving van Aalst. Nu keert hij dus terug naar zijn thuishaven en gaat zijn bedrijf op in het grotere geheel van de firma Mergan. Hierdoor wordt de firma Mergan nog een belangrijkere speler in de aanleg van buitenverhardingen, in de nog ruimere regio van Aalst, Asse, Londerzeel en Dendermonde.

Complementair

Beide bedrijven oefenen dezelfde hoofdactiviteit uit. Wat deze krachtenbundeling interessant maakt, is dat ze zich daarnaast hebben bekwaamd in verschillende bijkomende disciplines. Thibault Van de Velde: “Gert heeft zich ook toegelegd op klinkerwerken en vloeren voor binnen, terwijl wijzelf de voorbije jaren kunsttuinen, muurkorven en zandpistes zijn gaan aanleggen. We kunnen onze klanten dus een bredere productportfolio aanbieden.” Mergan zal zijn aanbod ook verder uitbreiden naar waterdoorlatende verhardingen.

Toekomst

Die complementariteit moet dus voor extra rugwind zorgen. Is dit het begin van een mooie toekomst? Danny Mergan, intussen al de 3de generatie in zijn bedrijf, ziet het zo: “Ik denk inderdaad volop aan de continuïteit van onze onderneming. Ik ben zelf niet meer van de jongsten en ik wil werk kunnen blijven garanderen voor de mannen. Met Thibault mee aan het stuur hebben we een flinke stap in de goede richting gezet. Zo kunnen we nu al spreken van een 4de generatie, weliswaar met een nieuwe familietak.”

Meer info: M 0478 302 303 – E contact@merganbv.be