Terras in alle materialen

Je woning komt pas helemaal tot zijn recht met een afgewerkt terras. Het verhoogt niet alleen de waarde van je huis, het zorgt ook voor meer wooncomfort. Ons familiebedrijf is al sinds 1935 de referentie in de aanleg van je terras.

Of je nu kiest voor een terras met stijlvolle tegels, strakke klinkers of je maakt liever een keuze uit ons groot aanbod kasseien, bij Mergan ben je in ieder geval aan het juiste adres. Bekijk zeker ook onze duurzame waterdoorlatende oplossingen. Hier vind je meer informatie over onze materialen.

Wil je onze realisaties liever zelf eens bekijken? Vraag naar onze referentielijst of kom eens langs in ons toonpark en onze toonzaal in Mollem.

80 jaar ervaring

Al meer dan 80 jaar zijn wij de specialist in het plaatsen van bestratingen, opritten, parkings en terrassen in kasseien, klinkers en natuursteen.

Scherpe prijzen

Wij werken met de allerbeste producten en streven ernaar om die aan de scherpste prijs aan te bieden

3e generatie

Wij zijn een echt familiebedrijf waar kunde en ervaring van generatie op generatie werd doorgegeven.

Terras in kasseien

Ze zijn al lang niet meer weg te denken: kasseien. Een klassieker, tijdloos, vol karakter en onverslijtbaar. Bovendien verliezen ze hun waarde niet. Zelfs integendeel: ze worden enkel mooier. Gebruikte kasseien zijn dan ook zeer gegeerd voor de aanleg van nieuwe opritten en terrassen.

 • duurzaam: kasseien zijn bijzonder sterk
 • waardevol: een kassei verliest zijn waarde nooit
 • uniek: dit is een natuurproduct, iedere kassei is uniek

Terras in klinkers

Klinkers zijn populair als verharding voor opritten en terrassen. En dat is niet verwonderlijk want met klinkers kan je heel veel richtingen uitgaan. Modern strak, landelijk, klassiek, in alle kleuren en stijlen is er wel een aanbod.

 • Klinkers zijn sterk: een oprit moet natuurlijk een stevige verharding krijgen. Klinkers zijn ijzersterk en vormvast.
 • Grote variatie mogelijk: de keuze in stijlen en kleuren is bijna eindeloos.
 • Makkelijk te herstellen: we kunnen een beschadigde klinker makkelijk verwijderen en een andere in de plaats leggen.
 • Duurzaam: omdat klinkers water doorlaten houden ze de bodemvochtigheid op peil.
 • Eenvoudig in onderhoud: klinkers kan je goed onderhouden.

 

 

Terras in tegels

Met een oprit in tegels kan je werkelijk eindeloos variëren. Tegels bestaan in alle stijlen, kleuren en maten. En ze worden ook in verschillende materialen gemaakt:

 • Betontegels: door hun stevigheid zijn ze heel geschikt voor de aanleg van opritten. Hun strakke vorm komt ook goed tot zijn recht op moderne terrassen
 • Keramische tegels: ze zijn vuil- en vlekafstotend. Ze zijn ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. En omdat ze tot in de kern gekleurd zijn houden ze hun kleur levenslang aan.
 • Tegels in natuursteen: de meest authentieke look haal je met een natuurstenen terras.

 

Terras in beton

Je oprit verdient de duurzame veelzijdigheid van beton. Mergan BV biedt een scala aan betonoplossingen, waardoor jouw oprit niet alleen robuust maar ook stijlvol wordt.

 1. Standaard:
  Duurzaamheid als Basis
 2. Gekleurd:
  Voeg een Vleugje Persoonlijkheid Toe
 3. Gepolijst:
  Eigentijdse Elegantie
 4. Lichtgewicht:
  Functionaliteit met Gemak
 5. Glasvezelversterkt
  (GRC): Innovatieve Kracht

Terras in blauwe steen of natuursteen

Ontdek de onderscheidende voordelen van onze diverse natuurstenen voor jouw terras.

 • Tijdloze Elegantie: Natuursteen, zoals graniet, marmer en kalksteen, straalt tijdloze elegantie uit. Een terras in natuursteen klinkers voegt een uniek karakter toe aan jouw buitenomgeving.
 • Duurzaamheid en Weerbestendigheid: Natuursteen klinkers zijn van nature duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ze behouden hun schoonheid, zelfs onder invloed van zon, regen en vorst.
 • Diverse Soorten: Van leisteen tot travertijn, van zandsteen tot basalt, Mergan BV biedt een breed scala aan natuursteen klinkers. Kies een steen die past bij jouw smaak en de gewenste uitstraling van jouw terras.
 • Natuurlijke Textuur en Patroon: Natuursteen klinkers hebben een unieke textuur en patroon, waardoor elk terras een exclusieve uitstraling krijgt. Geen twee stenen zijn hetzelfde, waardoor jouw terras een individuele touch krijgt.

Terras in bankirai

Ontdek de ongeëvenaarde voordelen van deze prachtige houtsoort voor jouw terras.

 • Warmte en Natuurlijke Uitstraling: Bankirai hout straalt een natuurlijke warmte uit en voegt een authentieke uitstraling toe aan jouw terras. Het rijke kleurenpalet en de duidelijk zichtbare houtnerf dragen bij aan de charme van jouw buitenruimte.
 • Duurzaamheid en Lange Levensduur: Bankirai hout staat bekend om zijn duurzaamheid en weerstand tegen diverse weersomstandigheden. Het hout is van nature bestand tegen insecten en rot, wat resulteert in een terras dat lang meegaat.
 • Onderhoudsvriendelijk: Een Bankirai houten terras vereist minimaal onderhoud. Regelmatig reinigen en het toepassen van een beschermende afwerking behouden de natuurlijke schoonheid van het hout en verlengen de levensduur.
 • Veelzijdigheid in design: Bankirai hout biedt veelzijdigheid in ontwerp. Of je nu een strakke, moderne uitstraling wilt of een meer rustieke ambiance, Bankirai past zich aan aan verschillende ontwerpstijlen.

Waterdoorlatend terras

Kies voor een duurzame benadering met een waterdoorlatend terras ontworpen en geïmplementeerd door Mergan BV. Ontdek de voordelen van een oprit die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een gezond milieu.

 1. Regenwaterbeheer: Onze waterdoorlatende opritten zorgen voor effectief regenwaterbeheer, waardoor het risico op overstromingen wordt verminderd en regenwater op een natuurlijke manier wordt afgevoerd.
 2. Milieubewustzijn: Door te kiezen voor een waterdoorlatende oprit draag je bij aan milieubewustzijn en duurzaam bouwen. Verminder de impact op het milieu en behoud de natuurlijke watercyclus.
 3. Lager Onderhoud: Waterdoorlatende opritten vereisen over het algemeen minder onderhoud omdat het regenwater helpt bij het wegspoelen van vuil en het verminderen van de kans op algen- en mosgroei.
 4. Esthetische Flexibiliteit: Geniet van esthetische flexibiliteit met diverse ontwerpmogelijkheden voor waterdoorlatende bestrating. Mergan BV past het ontwerp aan jouw smaak en stijl aan.