Professionele aanleg en onderhoud van zandpistes voor paardensport

Bij Mergan BV hebben we uitgebreide ervaring in niet alleen kassei- en klinkerwerken maar ook in het vakkundig aanleggen van zandpistes voor de paardensport, zowel binnen als buiten. Vertrouw op ons voor deskundige installatie en zorgvuldig onderhoud.

Cruciale rol van goed aangelegde zandpistes voor paarden

Voor elke paardensportliefhebber is het evident: een goed aangelegde zandpiste of paddock is van vitaal belang, zowel voor het welzijn van het paard als voor het comfort van de ruiter. Bij Mergan BV begrijpen we dit en specialiseren we ons in het aanleggen van perfecte pistes die de kans op blessures aanzienlijk verminderen.

Gespecialiseerd werk

Het aanleggen van zandpistes voor paarden is gespecialiseerd werk. We graven de ondergrond voldoende diep uit om de juiste drainage toe te passen. Voor binnenpistes is dat minder kritiek, maar buitenpistes hebben een goede afwatering nodig om modderige omstandigheden te voorkomen. Ook het soort zand dat we gebruiken is zeker niet willekeurig. Op een binnenpiste kan fijn zand stofproblemen veroorzaken. Zand met een iets grovere korrel is daar een goede optie. Buitenpistes werken we doorgaans af met wit zand of zeezand vanwege de goede drainage en snelle droging na een regenbui.

Onderhoud van paardenpistes voor optimale sportomstandigheden

Een paardenpiste of paardenpaddock ondergaat slijtage door hoefgetrappel en weersinvloeden. Bij Mergan BV bieden we niet alleen deskundige aanleg van zandpistes, maar ook regelmatig onderhoud. Door de ondergrond los te maken en het zand aan te vullen, zorgen we ervoor dat zowel paard als ruiter onder optimale omstandigheden kunnen blijven sporten.

Heb je vragen over de beste opbouw van jouw zandpiste? Neem zeker contact met ons op! Onze medewerkers staan klaar om je te adviseren over de ideale aanleg en het onderhoud van jouw paardenpiste of -paddock.

80 jaar ervaring

Al meer dan 80 jaar zijn wij de specialist in het plaatsen van bestratingen, opritten, parkings en terrassen in kasseien, klinkers en natuursteen.

Scherpe prijzen

Wij werken met de allerbeste producten en streven ernaar om die aan de scherpste prijs aan te bieden

Maatwerk

Voor ieder project zorgen wij voor een ontwerp, uitvoering en afwerking op maat.