Aanleg van opritten in alle materialen

Je woning komt pas helemaal tot zijn recht met een afgewerkte oprit. Het verhoogt niet alleen de waarde van je huis, het zorgt ook voor meer wooncomfort. Ons familiebedrijf is al sinds 1935 de referentie in de aanleg van verhardingen voor je oprit.

Of je nu kiest voor een oprit met stijlvolle kasseien, strakke klinkers of je maakt liever een keuze uit ons groot aanbod tegels, bij Mergan ben je in ieder geval aan het juiste adres. Bekijk zeker ook onze duurzame waterdoorlatende oplossingen. Hier vind je meer informatie over onze materialen.

Wil je onze realisaties liever zelf eens bekijken? Vraag naar onze referentielijst of kom eens langs in ons toonpark en onze toonzaal in Mollem.

80 jaar ervaring

Al meer dan 80 jaar zijn wij de specialist in het plaatsen van bestratingen, opritten, parkings en terrassen in kasseien, klinkers en natuursteen.

Scherpe prijzen

Wij werken met de allerbeste producten en streven ernaar om die aan de scherpste prijs aan te bieden

3e generatie

Wij zijn een echt familiebedrijf waar kunde en ervaring van generatie op generatie werd doorgegeven.

Oprit in kasseien

Ze zijn al lang niet meer weg te denken: kasseien. Een klassieker, tijdloos, vol karakter en onverslijtbaar. Bovendien verliezen ze hun waarde niet. Zelfs integendeel: ze worden enkel mooier. Gebruikte kasseien zijn dan ook zeer gegeerd voor de aanleg van nieuwe opritten en terrassen.

 • Duurzaam: kasseien zijn bijzonder sterk
 • Waardevol: een kassei verliest zijn waarde nooit
 • Uniek: dit is een natuurproduct, iedere kassei is uniek

Oprit in klinkers

Klinkers zijn populair als verharding voor opritten en terrassen. En dat is niet verwonderlijk want met klinkers kan je heel veel richtingen uitgaan. Modern strak, landelijk, klassiek, in alle kleuren en stijlen is er wel een aanbod.

 • Klinkers zijn sterk: Een oprit moet natuurlijk een stevige verharding krijgen. Klinkers zijn ijzersterk en vormvast.
 • Grote variatie mogelijk: De keuze in stijlen en kleuren is bijna eindeloos.
 • Makkelijk te herstellen: We kunnen een beschadigde klinker makkelijk verwijderen en een andere in de plaats leggen.
 • Duurzaam: Klinkers water doorlaten houden ze de bodemvochtigheid op peil.
 • Eenvoudig in onderhoud: Klinkers kan je eenvoudig reinigen.

 

 

Oprit in tegels

Met een oprit in tegels kan je werkelijk eindeloos variëren. Tegels bestaan in alle stijlen, kleuren en maten. En ze worden ook in verschillende materialen gemaakt:

 • Betontegels: door hun stevigheid zijn ze heel geschikt voor de aanleg van opritten. Hun strakke vorm komt ook goed tot zijn recht op moderne terrassen
 • Keramische tegels: ze zijn vuil- en vlekafstotend. Ze zijn ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. En omdat ze tot in de kern gekleurd zijn houden ze hun kleur levenslang aan.
 • Tegels in natuursteen: de meest authentieke look haal je met een natuurstenen terras.

 

Oprit in beton

Je oprit verdient de duurzame veelzijdigheid van beton. Mergan BV biedt een scala aan betonoplossingen, waardoor jouw oprit niet alleen robuust maar ook stijlvol wordt.

 1. Standaard: Duurzaamheid als basis
 2. Gekleurd: Voeg een vleugje persoonlijkheid toe
 3. Gepolijst: Eigentijdse elegantie
 4. Lichtgewicht: Functionaliteit met gemak
 5. Glasvezelversterkt (GRC): Innovatieve kracht

Oprit in grind

Ontdek de natuurlijke schoonheid van grind en verrijk jouw oprit met onze diverse mogelijkheden.

 1. Grindsoorten: Ertsgrind tot marmergrind
  Kies uit een breed scala van grindsoorten, waaronder ertsgrind voor een robuuste uitstraling, breuksteen voor een natuurlijke look, kwartsgrind voor eigentijdse finesse, porfiergrind voor een rijke textuur, en marmergrind voor een luxe look & feel.
 2. Grindvarianten en afwerking: Gewassen tot rond
  Personaliseer jouw oprit met verschillende grindvarianten, zoals gewassen grind voor een schone uitstraling, gekleurd grind om karakter toe te voegen, gebroken grind voor een rustieke touch, en rond grind voor een gelijkmatige afwerking.
 3. Grindvormen: Grijs tot natuurlijk ogend
  Kies uit diverse grindvormen, zoals grijze rondkorrelige grind voor een tijdloze uitstraling, gemengd gekleurd grind voor een levendige mix, zwarte grind voor een eigentijdse look, wit grind voor een frisse uitstraling, en natuurlijk ogend grind voor een organische sfeer.

Oprit in asfalt

Een oprit in asfalt biedt diverse voordelen die het een populaire keuze maken voor veel huiseigenaren en bedrijven.
Ten eerste zorgt het gladde en gelijkmatige oppervlak van asfalt voor een comfortabele rijervaring en gemakkelijke toegang tot de woning of het bedrijfspand. De snelle installatie van asfalt maakt het een efficiënte keuze voor wie op zoek is naar een snel resultaat.

Waterdoorlatende oprit

Kies voor een duurzame benadering met een waterdoorlatende oprit ontworpen en geïmplementeerd door Mergan BV. Ontdek de voordelen van een oprit die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een gezond milieu.

 1. Regenwaterbeheer: Onze waterdoorlatende opritten zorgen voor effectief regenwaterbeheer, waardoor het risico op overstromingen wordt verminderd en regenwater op een natuurlijke manier wordt afgevoerd.
 2. Milieubewustzijn: Door te kiezen voor een waterdoorlatende oprit draag je bij aan milieubewustzijn en duurzaam bouwen. Verminder de impact op het milieu en behoud de natuurlijke watercyclus.
 3. Lager onderhoud: Waterdoorlatende opritten vereisen over het algemeen minder onderhoud omdat het regenwater helpt bij het wegspoelen van vuil en het verminderen van de kans op algen- en mosgroei.
 4. Esthetische flexibiliteit: Geniet van esthetische flexibiliteit met diverse ontwerpmogelijkheden voor waterdoorlatende bestrating. Mergan BV past het ontwerp aan jouw smaak en stijl aan.