Zandpistes voor paarden

Naast onze kassei- en klinkerwerken hebben we bij Danny Mergan ook ervaring met de aanleg van zandpistes voor de paardensport. Voor zowel binnen- als buitenpistes kan je bij ons terecht voor de installatie en het onderhoud.

Zandpistes voor paarden

Iedereen die ook maar een beetje met paardensport begaan is weet het al lang: een goed aangelegde zandpiste of paddock is cruciaal, zowel voor het paard als voor de ruiter. Een perfecte piste vermindert de kans op blessures aanzienlijk.

Zandpistes voor paarden aanleggen is dan ook gespecialiseerd werk. Zo moet de ondergrond voldoende diep worden uitgegraven om er de juiste drainage in aan te brengen. Voor een binnenpiste is die afwatering minder belangrijk, maar buiten is ze onmisbaar. In modder en plassen hebben paarden veel minder grip.

Ook het soort zand dat we gebruiken is zeker niet willekeurig. Op een binnenpiste kan te fijn zand algauw veel stof veroorzaken. Zand met een iets grovere korrel is daar een goede optie.

Buitenpistes werken we graag af met wit zand of zeezand. Dat draineert goed en droogt ook snel na een regenbui.

Vragen of de beste opbouw van jouw zandpiste? Neem zeker contact met ons op!

Onderhoud van de paardenpaddock

Een paardenpiste lijdt ook wel onder het hoefgetrappel. Het zand wordt aangedrukt waardoor de rijpiste niet meer de juiste veerkracht heeft. Zand kan door de wind ook wegwaaien. De ondergrond losmaken en het zand regelmatig aanvullen is dan de boodschap.

Bij Danny Mergan kan je eveneens terecht voor het onderhoud van je zandpiste. Zo ben je er zeker van dat zowel paard als ruiter in de beste omstandigheden kunnen sporten.

Meer weten over de aanleg en het onderhoud van jouw paardenpiste? Onze medewerkers staan steeds voor je klaar!

80 jaar ervaring

Al meer dan 80 jaar zijn wij de specialist in het plaatsen van bestratingen, opritten, parkings en terrassen in kasseien, klinkers en natuursteen.

Scherpe prijzen

Wij werken met de allerbeste producten en streven ernaar om die aan de scherpste prijs aan te bieden

Maatwerk

Voor ieder project zorgen wij voor een ontwerp, uitvoering en afwerking op maat.